Friday, June 11, 2010

Statler and Waldorf is back

Kaptam egy levelet, amely – halistennek az utobbi idoben elterjedt tendenciat folytatva – normalis hangvetelben ker (es mily meglepo ilyenben is kap) informaciot lakasba beszabadulo pokokrol. A dolog nem is azert es annyira lenyeges, hogy ezert a ket csokat visszahozzam, hanem, volt egy apro kerdes amin megakadt a szemem. A kerdes egy olyan dologra vilagitott ra, amely legsotetebb B+Zolis idoszakokra sem volt jellemzo. De hiaba, valsag van, minden filler szamit. Kattintas utan folytatom, lehet fanyalgasra szamitani.

A kerdes a kovetkezokeppen hangzott: "Ezek az elektromos kütyük amelyeket pókriasztónak hívnak, érnek valamit? Ezek tényleg elűzhetik a lakásból a pókokat, vagy ezt is csak arra találták ki, hogy valaki megéljen belőle?". A kerdesben szerencsere tetten erheto, amit egy kerdezo, informaciora ehezo vagy laikus legjobb tulajdonsaganak tartok, a jozan ketelkedes (szokas ezt szkepticizmusnak is hivni, mint peldaul Szkeptikus moly kollegamat, aki egyebkent kitette a blogot blogrollba, amit koszonuk). Nosza ra is kerestem a dologra. Ugyan nem a fyeahra valo de persze a gyakorikerdesen mar megfordult (meg meg par hasonlo forumon)

image Innen egyenes utam vezetett a Conrad oldalara: image NOS itt mar van valami kezzelfoghato, hat tepjuk is szet mint ipari tanulo a telefonkonyvet: MIELOTT TOVABBMENNENK tisztazzuk valamit. Az hogy valaki masok esetleges tudatlansagabol ES felelmebol penzt szed be az szerintem egy alavalo dolog. Szoval itt konkretice valakinek kara szarmazik abbol hogy NEM tud, valamit es mas meg HULYESEGET terjeszt. Konkretan 3990+szallitasi koltseg.

Hat akkor lassuk az inkriminalt szoveget:A pókmentesítő igen magas hangjával elűzi a nem kedvelt hosszúlábú látogatókat, és visszavezeti a hasznos állatokat megszokott életterükbe. A kibocsátott hangjelek magasságát a késleltető kapcsoló periodikusan emeli és süllyeszti 7 és 14 kHz között. A pókok ezeket a hangokat a saját ellenségeiktől származó jelként érzékelik - és kerülik ezeket a tereket..
OoooO
Nah ebbe ugyan: A pókmentesítő igen magas hangjával elűzi a nem kedvelt hosszúlábú látogatókat nehez lesz belekontom. Mert azt nem mondja, hogy a pokokat uzi el. Fura is lenne. A pokok ugyan kepesek erzekelni (ez a helyes erzekel szohasznalat, ugye ti is erzitek) a hangot, amit nevezzuk a levego vibralasanak, ugyanakkor nemigen van tudomasuk arrol, hogy ez ugyanugy riasztana oket, mint pl. az egereket, denevereket.
Ugyanakkor ebben meg ertelmet nehez talani... : és visszavezeti a hasznos állatokat megszokott életterükbe. MIEZ? Forditott Hammelni patkányfogó??? Nem lehetne forditva bekotni es akkor a szokott eletterukbol a fogoedenyeibe mennenek? Onkent? Remelem egy elektromuki idevetodik es belekot abba, hogyha forditva kotom be akkor nem fordul meg a hatas es nem kellene elektromos dolgokba artanom magam. Remelemazert, mert akkor mondhatnam, hogy oke igazad van, de ti kezdtetek...
Eztan mar ez csak hab a tortan: A pókok ezeket a hangokat a saját ellenségeiktől származó jelként érzékelik - és kerülik ezeket a tereket
WOWOWOW. Tudna nekem valaki egy ilyen frekvenciatartomanyba sipatozo SAJAT pok ELLENSEGET mondani? Lattam mar pl. madarakat vadaszni, pokot fogni is, nagyjabol csondben voltak mint kutyaszar az avar alatt.
Elhiszem, valsag van, minden forint (vagy harmad eurocent) joljon. Gyanitom, ha szetkapna valami hozzaerto az egerriaszto (vagy egyeb hasonlo) termek vagy 100%os kopijat, vagy a 60%-ra lebutitott verziojat talalna ott. Valamelyik nagyokos a Maus (vagy hasonlo) szot atirta Spinnenre. Erdekelne, ez skorpiok ellen is jo? Mert akkor be lehetne vezetni a paralia verziot (ott ugye mar 15 eve folyekonyan beszelt mindenki magyarul, azota csak tobben mentek oda), esetleg valaki kinyithana egy Zoologia konyvet is, es ha rajonne hogy #1 a kullancsok atkak, #2 az atkak pokszabasuak akkor pillanatok alatt be lehetne torni a kullancsriaszto piacra... nagy biznisz az is, eleg a kullancskanalra gondolni. [le sem merem irni, hogy szemoldokcsipesz, koromcsipo, kisollo pont ugyanolyan jo, csak nem kerul 1599be].
Szoval, NE hagyjatok magatokat. Ami hulyesegnek tunik, altalaban az is. Legyeteket ketelkedoek. Robert de Niro mondotta a Roninban, amit azota is szeretek idezgetni: elso szabaly, ha van ketseg, nincs ketseg.

1 comment:

T-boy said...

Szia!

Tetszik!

Üdv:T-boy